BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

TAKEN BY :

TAKEN BY Muhd. Hamdan Syakirin LOVE YOU Bie~ SO Muchh ^^ FarahIzzatiey & Muhd, Hamdan Syakirin -27.3.2011- ILY =)

T H I S I S T H E S T O R Y O F A G I R L Z !

ABOUT ME : farahizztiey dean :) aku melihat dunia pada,04.04.95, dan aku dilahirkan di hospital kajang selangor..ayah dan mama bagi nma aku Farahizzatiey, korang leh panggil aku zatiey or eyzaatiey oke! aku berasal dri johor, ~ tapi lahir di selangor..dulu aku penah dok at sarawak, daerah saratok,mse tu umo aku bwu 9 thun, msih bdak hingusan mse tuw,, hehe selama 7 tahun,aku dok at sarawak tuw.., erm.. aku bekas pelajar sekolah smkbms di sarawak, now aku sekolah di smk bandar t6 kluang johor, coz aku dh pindh balek ke johor, huhu~ um., ape ag ek.. hobie aku suke melukis,mesej with MHS,Mlayari internet :) aku seorang yang pemalu,pendiam, but kadang2 aku seorang yg gila2,, Ilove my family, friends, oke lha! thats all mengenai aku~ if nk tao lbih lanjut, sile follow my blog! tq! :)

i'm yours forever.

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 13, 2011

resipi





RESIPI KEK COKLAT <3
(tanpa butter)

==============================

  • ** Topping **
  • 1/2 cawan koko van hauten
  • 1/2 cawan susu pekat
  • 1 sudu besar minyak masak

Cara-cara

Bahan-bahan ( saiz 20 cm )

  • 2 biji telur
  • 1 cawan minyak masak
  • 1 cawan gula pasir
  • 1 cawan gula perang
  • Bahan A
  • 1 sudu kecil vanila
  • 1 1/2 cawan susu segar perisa coklat
  • 1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil nescafe
  • Bahan B
  • 2 sudu kecil sodium bicarbonate
  • 1 sudu kecil baking powder
  • 1/2 cawan serbuk koko
  • 2 cawan tepung gandum

  1. Pukul telur hingga kembang
  2. Masukkan gula dan pukul lagi
  3. Kemudian masukkan minyak masak
  4. Ayak semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam telur tadi berselang seli dengan bahan A. Gaul sehingga sebati.
  5. Bakar pada suhu 170 degree selama 1 jam atau sehingga masak
  6. Untuk toppingnya.. masukkan semua bahan-bahan ke dalam periuk, dengan api kecik panaskan sampai nampak dah ok...taruk je atas kek yg dah sejuk
SELAMAT MENCUBA :)

Chit chat yok!